صفحه رسمی مای درس

اطلاع از آخرین تغییرات، جوایز و مسابقات مای درس
دنبال کردن
دانلود اپلیکیشن

احکام روزه

پاسخ تایید شده
5 ماه قبل
0
[شاه کلید مای درس] | احکام روزه
bookmark_border دهم انسانی
book دین و زندگی (1) رشته انسانی
bookmarks فصل 12 : یاری از نماز و روزه
5 ماه قبل
0

احکام روزه

1-اگر روزه دار چیزی را که لای دندانش مانده عمداً ، بخورد روزه اش باطل می شود. روزه دار نباید غبار غلیظ  دود سیگار و تنباکو و مانند آنها را به حلقش برساند. اگر روزه دار، استفراغ عمدی نماید، روزه اش باطل می شود.

۲- کسی که غسل بر او واجب است، اگر عمداً تا اذان صبح غسل نکند و یا اگر وظیفه اش تیمم است عمداً تیمم نکند، نمی تواند روزه بگیرد. البته اگر سهل انگاری کند و غسل نکند تا وقت تنگ شود میتواند با تیمم روزه بگیرد و روزهاش صحیح است؛ اما در مورد غسل نکردن معصیت کرده است.

3-کسی که غسل بر او واجب است اگر عمدا تا اذان صبح غسل نکند یا اگر وظیفه اش تیمم است عمدا تیمم نکند نمی تواند روزه بگیرد البته اگر سهل انگاری کند و غسل نکند تا وقت تنگ شود می تواند با تیمم روزه بگیرد و روزهاش صحیح است؛ اما در مورد غسل نکردن معصیت کرده است. اگر کسی به علت عذری مانند بیماری نتواند روزه بگیرد و بعد از ماه رمضان عذر او برطرف شود و تا رمضان آینده عمدا قضای روزه را نگیرد باید هم روزه را قضا کند و هم برای هر روز یک مد تقریبا ۷۵۰ گرم گندم و جو و مانند آنها به فقیر بدهد.

4- اگر کسی روزه ماه رمضان را عمدا نگیرد باید هم قضای آن را بهجا آورد و هم کفاره بدهد؛ یعنی برای هر روز دو ماه روزه بگیرد که یک ماه آن باید پشت سرهم باشد یا به شصت فقیر طعام بدهد به هر فقیر یک مد و این کار باید تا قبل از رمضان آینده انجام شود.

 

5- اگر کسی به چیز حرامی روزه خود را باطل کند؛ مثلا دروغی را به خدا نسبت دهد کفاره جمع بر او واجب می شود یعنی باید هر دو کفاره یاد شده را انجام بدهد. البته اگر هر دو برایش ممکن ،نباشد میتواند هر کدام را که ممکن است انجام دهد.

 

وظیفه شخص مسافر

کسی که سفر میرود اگر شرط های زیر را داشته ، باشد باید نمازش را شکسته بخواند و نباید روزه بگیرد:

1-رفتن او بیشتر از ۴ فرسخ شرعی حدود ۵/۲۲ کیلومتر و مجموعه رفت و برگشت او بیشتر از ۸ فرسخ باشد.

2- بخواهد کمتر از ده روز در جایی که سفر کرده .بماند پس کسی که میخواهد ده روز و بیشتر در محلی که سفر کرده است ،بماند باید نمازش را کامل بخواند و روزهاش را هم بگیرد.

 

3-برای انجام کار حرام سفر نکرده باشد؛ مثلا اگر به قصد ستم به مظلوم یا همکاری با یک ظالم در ظلم او سفر کند باید روزه اش را بگیرد. اگر فرزند با نهی پدر و مادر به سفری برود که آن سفر بر او واجب نبوده است، باید نماز را تمام بخواند و روزهاش را بگیرد.


سایر مباحث این فصل